Szedd magad dió

Az utóbbi évek legnépszerűbb gyümölcs beszerzésévé vált a szedd magad gyümölcs, illetve a szedd magad dió akciók. Mert nem csak a dió, de a gesztenye, szilva, alma, sárgabarack, őszibarack és az eper is nagyon népszerű. Valamint a szedd magad levendula akciók. Az ország számos pontján a különböző érési időszakokban várják az érdeklődőket, akik nem a piacokon és a bevásárlóközpontokban szeretnék megvásárolni a télire eltenni való gyümölcsöket, illetve lekvárok, befőttek hozzávalóit, hanem maguk szeretnék az szüretelni. A dió egyébként is nagy népszerűségnek örvend hazánkban, emiatt a szezonban országszerte több helyen is tartanak Diófesztivált. Ezeken a rendezvényeken is van lehetőség zamatos, héjas gyümölcs kóstolására, vásárlására egyaránt.

Szedd magad dió akciók

A dió különböző fajtáknak köszönhetően már szeptembertől érik – természetesen az időjárás függvényében – és egészen októberig tart.

A gyümölcs és zöldség szedd magad akciók helyekkel, időpontokkal az interneten is elérhetőek. Sok esetben a pontos fajták körülbelüli érési idejét is meg tudják adni, vagyis, hogy mikortól szedhetők az egyes fajták. Így pontosan akkor tudunk menni, amikor a minket érintő fajta érik.

Ebben az időszakban az országban több helyszínen is várják az érdeklődőket szedd magad dió akciók.  Magunk szedhetjük az egészséges héjas gyümölcsöt Szobon és Kardoskúton is. Ezeken a helyeken is kapható már előre leszedett dió is. De, aki szedd magadba megy, az nem készen szeretné általában vásárolni. Hiszen a szedd magad akciók akár egész napos programot jelenthetnek kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A városi gyerekek különösen nagy élvezettel tudják magukat belevetni a gyümölcs szedésébe. Az pedig csak ráadás, hogy annyit ehetnek közben belőle, amennyi csak beléjük fér.

Dió vásár és vásárlási lehetőségek

Aki pedig inkább a Diófesztiválok valamelyik helyszínére látogat el, ha nem is szedni, de vásárolni egészen biztosan tud. A termelők ugyanis itt is kínálják a portékájukat. Ráadásul számos érdekes programmal, gasztronómiai különlegeségekkel várják az érdeklődőket. Így ez szintén felér egy családi programmal, közben pedig a karácsonyi diós bejgli és egyéb süteményekhez szükséges diót is beszerezhetjük.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom