Milotai mézes grillázstorta

A Milotai mézes grillázstorta 2013-ban volt az Ország tortája. Hazánk „születésnapi tortáját” minden évben, hagyományosan a magyarság születésének napján az augusztus 20-i ünnepségek alatt mutatnak be. Ezt megelőzi az Ország tortájának gasztronómiai versenye. A Magyarország Tortája gasztronómiai verseny győztes tortáinak bemutatása és kóstolása rendszeresen az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek „Magyar Ízek Utcája” elnevezésű kísérőrendezvényén történik. A nyertes torta egy olyan születésnapi torta, amelyet nem egyszer vágnak fel egy helyen, hiszen a győztes tortákat egész évben országszerte mindenki meg tudja venni és meg tudja kóstolni az ország cukrászdáiban.

2007. óta ünnepelhetünk az Ország Tortájával, amikor a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a 2007. augusztus 20-i ünnepségre először alkotta meg a különleges születésnapi tortát, mely akkor egy madártejes torta volt. Azóta hagyománnyá nőtte ki magát az esemény, így minden évben nevezhetnek a cukrászdák a saját tortáikkal a megtisztelő cím elnyerésére. 

Milotai mézes grillázstorta

A Milotai mézes grillázstorta 2013-ban nyerte el a megtisztelő címet. Ezt a különleges ízvilágú tortát Budapesten a Major Cukrászda cukrásza, Bacsó Szilárd álmodta meg és készítette el. A torta kétféle krémmel, 30 dkg milotai dió felhasználásával készült. Felépítését tekintve egy réteg pralinés réteget a ropogós diós-grillázsos réteg választja el a következő mézes rétegtől. Érdemes megkóstolni harmonikus benne a méz és a dió, a grillázst kedvelők nagy kedvence lehet!

Milotai mézes grillázstorta házilag készítve

Ezt a tortát otthon, házilag is el lehet készteni, de azt mindenképpen érdemes tudni, hogy egy bonyolult tortáról van szó. Ez részben amiatt van, hogy szükséges hozzá többféle krém, és a grillázs, ezen kívül pedig a torta alap is. Aki kedvet érez hozzá, bátran álljon neki, de nem kezdő háziasszonyoknak való. Aki pedig inkább csak kóstolná, keresse a cukrászdák kínálatában.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3

Címlap kép: Ország tortája 2013 (forrás: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/megkostoltuk-az-orszag-tortajat)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom