Tartalomjegyzék
A Kossuth kifli nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom, puha édesség ropogós dióval a tetején. Az Adventi időszakban sok ünnepváró asztalon ott van, de egész évben bármikor készíthetjük. Remek vendégváró desszert, de egy délutáni tea, kávé mellé is kiváló választás.
Elkészítési idő: 15 perc, sütési idő: 30 perc
Egyszerű Kossuth kifli – recept
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 4 db tojás
- 1 bio vagy kezeletlen citrom frissen reszelt héja
- 1 mokkáskanál sütőpor
- csipet só
A Kossuth kifli elkészítése lépésről – lépésre:
- Először reszeljük le a citromhéját és tegyük félre.
- Majd a lisztet szitáljuk át, keverjük el a csipet sóval és a sütőporral.
- Utána a vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját.
- Alaposan keverjük össze és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
- A tojások fehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk bele a vajas tojásos masszába úgy, hogy ne törjön össze.
- Folyamatos keverés mellett óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
- Majd egy vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe simítsuk bele a tésztát.
- A tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.
- 170 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
- Miután kisült és kihűlt, pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk ki belőle.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
TIPP: A dió mandulával vagy mogyoróval is helyettesíthető!
Jó étvágyat hozzá!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3
Vissza a kategória cikkeihez