Kossuth kifli

A Kossuth kifli nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, finom, puha édesség ropogós dióval a tetején. Az Adventi időszakban sok ünnepváró asztalon ott van, de egész évben bármikor készíthetjük. Remek vendégváró desszert, de egy délutáni tea, kávé mellé is kiváló választás.

Elkészítési idő: 15 perc, sütési idő: 30 perc

Egyszerű Kossuth kifli – recept

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 4 db tojás
  • 1 bio vagy kezeletlen citrom frissen reszelt héja
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só

A Kossuth kifli elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először reszeljük le a citromhéját és tegyük félre.
  2. Majd a lisztet szitáljuk át, keverjük el a csipet sóval és a sütőporral.
  3. Utána a vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral majd egyesével adjuk hozzá a tojások sárgáját.
  4. Alaposan keverjük össze és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat is.
  5. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot és óvatosan forgassuk bele a vajas tojásos masszába úgy, hogy ne törjön össze.
  6. Folyamatos keverés mellett óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
  7. Majd egy vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe simítsuk bele a tésztát.
  8. A tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.
  9. 170 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
  10. Miután kisült és kihűlt, pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk ki belőle.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

TIPP: A dió mandulával vagy mogyoróval is helyettesíthető!

Jó étvágyat hozzá!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Di%C3%B3

Vissza a kategória cikkeihez